首頁 »
2017/07/17

九龍城廣場旁邊係唔係可以踏單車-可唔可以比詳細資料我-


標題:

九龍城廣場旁邊係唔係可以踏單車?可唔可以比詳細資料我?

發問:

如題~我係單車新手,唔識踏so想學~ 可唔可以話我知係九龍區最近觀塘可以踏同租單車既地方係邊? 仲有,可以坐咩車由觀塘去到?如果要步行既話要點行? 租車大約要幾錢?係唔係計小時?如果1-2個小時大約幾錢? 仲有,我聽講學單車一定要跌倒先識踏.......係唔係咁?另外,個場係唔係會無任何野墊住?姐係話,如果跌倒係唔係會傷到流血咁重?定係擦傷? 希望大家快d答我個問題~急用! 更新: 沙田同新界個邊都太遠啦~ 我而家仲係學生,我住係九龍呢邊~ 我父母唔會準我同同學去到咁遠!! 更新 2: 咁姐係話暫時去到都無用? 知唔知幾時先可以租返車?

最佳解答:

沙田最近,100一人,搭港鐵,落車會見到 唔洗跌倒先識踏,會平行就可 無任何野墊住 有傷到流血,有擦傷(單車愈小傷愈輕) 路線有短長之分 短:沙田-科學院-沙田 長:沙田-科學院-馬安山 本人建意短,只為馬安山多"車佬"

其他解答:

九龍城廣場有地方踏, 但前幾個月還有工程, 沒有單車出租. 近觀塘區可以去將軍澳, 在將軍澳地鐵站附近的寶盈花園和富康花園有單車租, 價錢會比沙田貴, 但有單車徑, 初學車已足夠地方練習.

免費註冊體驗

 

此文章來自奇摩知識+如有不便請留言告知


關鍵字: 路線 車禍 文章 地方

荔枝角去灣仔番工,有冇村巴--←上一篇 │首頁│ 下一篇→訂造一件風褸